SDE

У Самборі відбулась свята сповідь та урочисте Святе Причастя неповносправних осіб

05 липня 2010
Друк E-mail
Кожній людині як дитині Божій, даровано Богом сім незвичайних дарів - Святі Таїнства. Це Таїнства, які впроваджують у церковну спільноту, які очищають, оновлюють і дають дорогу у вічне життя. І кожна особа, якою б вона не була - бідною чи багатою, повноцінною, здоровою чи з певними фізичним, розумовими обмеженнями , - має право на ці Таїнства.Ісус прийшов до хворих цього світу, уражених не тільки гріхом, але і потребуючих любові, зцілення і Його милосердя.
Чи ж не цього потребують особи неповносправні? У Святій Тайні Покаяння вони мають змогу не тільки бути почутими і відчути себе подібними до інших, але і вилити свій жаль, переживання, докори сумління перед милосердним Ісусом, нехай так як вони це уміють: мімікою, жестами, поглядом чи властивими їм емоціями. Бо ж і особи неповносправні мають живе серце, дуже часто набагато вразливіше і відкритіше до болю, вони вміють відчувати, переживати і також потребують очищення.

Недільний день 4-го липня став для них особливим. Він об'єднав дві події.  Два роки тому у церкві Покрови Пресвятої Богородиці відбулася перша Свята Літургія для осіб неповносправних. Це стало зародженням нової віросвітлянської спільноти у м. Самборі. І ось 4-го липня усі наші друзі (так ми називаємо осіб неповносправних) приступили до Першої Святої Сповіді та Урочистого Святого Причастя. Вони пройшли катехитичну підготовку, навчились молитов, пісень, ознайомились із життям Ісуса, читали Святе Письмо і щиро бажали прийняти Господа у свої серця.

Катехитичною підготовкою зайнялись молодь-приятелі спільноти, семінаристи Дрогобицької Духовної семінарії та молодіжне братство церкви. Вони взяли на себе і організацію свята. Молодь та батьки гарно прикрасили каплицю. Кожен зміг приступити до Тайни Покаяння, виражаючи свій жаль на сповіді, хто як зміг: мімікою, жестами, словами чи просто поглядом. Знавець всіх сердець, наш Господь, відкрив обійми для кожного. А далі Святкова Літургія, обряд відречення від сатани, поцілунок миру, спільне визнання Символу Віри, Пресвята Євхаристія. Після Літургії всі присутні мали змогу побачити невеликий виступ наших друзів, де кожен з великою любов'ю і бажанням розповів віршик, взяв участь у сценці та всі разом заспівали віросвітлянських пісень. Провідниця Оксана Ліпецька поділилась із парафіянами життям спільноти "Божі пазлики" (так називається наша віросвітлянська спільнота), а наші друзі роздали всім підготовлені листівки-буклетики про спільноту. Все завершилось спільним частуванням у класі, піснями та розвагами. Було дуже приємно почути привітання наших гостей з інших віросвітлянських спільнот, які прибули з Трускавця та Львова.

Вікторія Марко,
катехит парохії Покрова Пресвятої Богородиці,
м. Самбір

banner

Архів
^ Догори